Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Μαύρες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα
Ύφεση διετίας που θα ενταθεί το 2010 συνοδευόμενη από έκρηξη ανεργίας, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα.
Στην έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας καταγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου ότι η χώρα ενδεχομένως να βυθιστεί σε ύφεση.

ΤΟ ΔΝΤ εκτιμά φέτος ύφεση κατά 0,2% και το 2010 επιπλέον μείωση του ΑΕΠ κατά 0,6%. Εκτιμά μάλιστα ότι τον επόμενο χρόνο, όταν η ευρωζώνη θα ανακάμπτει (με ύφεση μόνο 0,4%) στην Ελλάδα το πρόβλημα θα είνια χειρότερο, καθώς λόγω λιτότητας δεν θα μπορούν να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το Ταμείο αναμένει ακόμη έκρηξη ανεργίας στο 9% φέτος και στο 10,5 % του ΑΕΠ το 2010, αλλά και πληθωριστικές πιέσεις που θα ανακάμψουν από το 1,6% το 2009 στο 2% τον επόμενο χρόνο.


Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι προβλέψεις της Επιτροπής που θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαίου και περιμένει με ανυπομονησία η κυβέρνηση για να συντάξει τον νέο προϋπολογισμό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου