Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Χρυσό μετάλλιο ο Μάρας, χάλκινο ο Κοσμίδης
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Αμπελάκης

Μια από τις μεγαλύτερες σελίδες στην ελληνική ενόργανη γυμναστική έγραψε ο Βλάσης Μάρας ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μιλάνο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους.
Συγχρόνως ο Μάρας έγινε ο μοναδικός αθλητής με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο συγκεκριμένο όργανο (από τρία έχουν ο αθλητής της Δυτικής Γερμανίας, Εμπερχαρντ Γκίνγκερ και ο Γερμανός, Φαμπιάν Χάμπιχεν).
Ο Βλάσης Μάρας συγκέντρωσε 15,375 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος ήρθε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά (15,250) και τρίτος ο Ουκρανός, Νικολάι Κουκσένκοφ (14,925).
Μετά τον αγώνα δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης:
"Είμαι ευχαριστημένος που με 1,5 ώρα προπόνησης την ημέρα κατάφερα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Δεν έκανα καλή προετοιμασία γιατί αφιερώνω πολύ χρόνο στις σπουδές μου. Επέστρεψα στις διακρίσεις και συνεχίζω", δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Χάλκινο μετάλλιο ο Κοσμίδης
Μεγάλη επιτυχία όμως είχαμε και από τον Λευτέρη Κοσμίδη ο οποίος συγκέντρωσε 15,350 βαθμούς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους.
Ο πρωταθλητής μας συνέχισε την παράδοση των διακρίσεων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στο "Μεντιολάνουμ Φόρουμ" της ιταλικής πόλης. Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους συγκέντρωσε 15,350 βαθμούς και πρόσθεσε ένα ακόμη χάλκινο στη συλλογή του ύστερα από αυτό που είχε κατακτήσει το 2007.
Επιβεβαίωσε έτσι όσους θεωρούν ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου είναι μια σταθερή αξία στην παγκόσμια ενόργανη γυμναστική. Πρωταθλητής Ευρώπης 2009 στο έδαφος είναι ο Γερμανός, Φαμπιάν Χάμπιχεν (15,4500 και δεύτερος ο, επίσης, Γερμανός, Ματθίας Φάριγκ (15,400). πηγή:ert



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου