Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Διαμαρτυρία για τα προγράμματα STAGE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των μόνιμων σχέσεων εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη το Σωματείο Ασκουμένων του προγράμματος STAGE ΙΚΑ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή, υπό το βλέμμα αστυνομικών που είχαν διακόψει την κυκλοφορία.
Κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, οι διαμαρτυρόμενοι διεκδίκησαν το δικαίωμά τους για μονιμότητα στην εργασία τους. Οι περίπου 20.000 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος STAGE καλύπτουν πλήρως οργανικές θέσεις σε όλο το δημόσιο με τετράχρονη σύμβαση εργασίας. Οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ δεν έχουν συνταξιοδοτική ασφάλιση.
Όπως δήλωσε στο tvxs.gr η δικηγόρος του σωματείου κ. Μαρία Μαγδαληνή-Τσίπρα, το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ότι όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες που απασχολούνται.
Ειδική επιτροπή κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις νόμου στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλής και στα κόμματα. Με αυτές αξιώνεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με τη συνδρομή των προϋοποθέσεων του διατάγματος Παυλόπουλου και την καταγραφή όσων έχουν προϋπηρεσία για σταδιακή τους απορρόφηση.
πηγη:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου