Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Προσοχή στα Κορδόνια που έχουν τα ρούχα των παιδιών σας!

Τα μακριά κορδόνια και τα κορδόνια περίσφιξης μπορούν να θέσουν τα παιδιά σε μεγάλο κίνδυνο. Οι ευρωπαϊκές αρχές εποπτείας της αγοράς έχουν σοβαρές ανησυχίες για την έκθεση των παιδιών σε αυτούς τους κινδύνους και είναι σημαντικό...


προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά από τραυματισμούς, οι εμπλεκόμενοι, και ειδικά οι γονείς να είναι ενήμεροι για τους πιθανούς κινδύνους.

Οι ευρωπαϊκές αρχές εποπτείας της αγοράς συνεχίζουν να λαμβάνουν κοινοποιήσεις ατυχημάτων όπου κορδόνια ή κορδόνια περίσφιξης στα παιδικά ενδύματα έχουν μπλεχτεί σε ποδήλατα, πόρτες κτιρίων ή οχημάτων. Τέτοιων ειδών περιστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Οι χώρες κράτη μέλη έχουν θέσει σε προτεραιότητα την εποπτεία της αγοράς τέτοιων προϊόντων για να διασφαλίσουν ότι τα κορδόνια ή τα κορδόνια περίσφιξης σε εξωτερικά ενδύματα για παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, συμμορφώνονται με τις απαραίτητες απαιτήσεις ασφάλειας.

Το 2008, το PROSAFE -Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Εφαρμογή της Ασφάλειας των Προϊόντων- ξεκίνησε μία κοινή δράση εποπτείας της αγοράς με θέμα «Κορδόνια και Κορδόνια Περίσφιξης σε Παιδικά Ενδύματα». Αντιπρόσωποι από δέκα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συμμετέχουν σε αυτή την κοινή δράση που να διασφαλίσει ότι τα παιδικά ενδύματα είναι ασφαλή.
πηγη:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου