Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η σοκολάτα βοηθά και στα μαθηματικά!
Βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Νορθάμπρια, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Κένεντι, ανακοίνωσαν πρόσφατα σε μεγάλο συνέδριο ότι η κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία ειδικά ως προς τις… μαθηματικές ικανότητες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπεύθυνες για τη μαθηματική “ενίσχυση” του εγκεφάλου είναι οι φλαβονόλες - ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο- οι οποίες υπάρχουν στη σοκολάτα και ειδικά στη μαύρη. Έτσι το λύσιμο αριθμητικών προβλημάτων γίνεται ευκολότερο όταν κάποιος καταναλώνει σοκολάτα ή πίνει μεγάλες ποσότητες ροφήματος σοκολάτας, που περιέχει φλαβονόλες.
Επιπλέον η κατανάλωση πολλής σοκολάτας βοηθά κάποιον να μην κουράζεται το ίδιο, ιδίως νοητικά, μια ιδιότητα πολύ χρήσιμη για όσους μαθητές και φοιτητές διαβάζουν για εξετάσεις. Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με την Telegraph.
Εθελοντές που υποβλήθηκαν σε διανοητικά τεστ, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις και ήσαν πιο ξεκούραστοι, αφού είχαν πιει πολλή σοκολάτα (500 mg). Αν και μια τέτοια ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για να αποτελεί τμήμα μιας συνήθους διατροφής, οι ερευνητές είπαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σε τακτική βάση φλαβονόλες, που επίσης περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά.
Η Έμμα Γουάιτμαν, εκ των υπευθύνων της έρευνας, δήλωσε ότι και η στερεή σοκολάτα (όχι μόνο το ρόφημα) είναι αποτελεσματική - η μαύρη ακόμη περισσότερο από την γάλατος ή τη λευκή.
πηγη:ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου