Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
Δωρεάν επιμόρφωση στο σπίτι
Της ΕΛΙΖΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Θέλετε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στους υπολογιστές, να μάθετε λογιστική ή στατιστική και άλλα πολλά, ενώ κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή σας και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε δεκάρα; Υπάρχει τρόπος.
Μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση, άνεργοι ή εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος ηλικίας, έχουν πάρει τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου και ξέρουν τα βασικά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες στην αγορά εργασίας.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό Δημόσιο και παρέχονται στους μαθητευόμενους δωρεάν.
Σύμφωνα με την Παναγιώτα Ξυνή, προϊσταμένη του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης από Απόσταση, κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά (2008-2009) δημιουργήθηκαν 2.040 θέσεις εκπαίδευσης και αυτός είναι ο στόχος και για το 2009-2010. Προσφέρονται τέσσερα ετήσια προγράμματα:
*Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που -μεταξύ άλλων- καλύπτουν τις ενότητες των υπολογιστικών φύλλων, των βάσεων δεδομένων, των πολυμέσων και των εφαρμογών Διαδικτύου.

* Οικονομίας και Διοίκησης και Επιχειρήσεων (μάρκετινγκ, στατιστική, λογιστική κ.ά).

*Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (διαχείριση υδάτινων πόρων, αποβλήτων κ.ά.).

*Πολιτισμός - Τουρισμός - Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Τα πρώτα δύο έχουν σχεδιαστεί και για αποφοίτους γυμνασίου και για αποφοίτους λυκείου, ενώ τα τελευταία δύο απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν απολυτήριο λυκείου.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βρείτε στο http://new.enet.gr (στην ενότητα personal finance).
Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός προγράμματος εκπαίδευσης συνοδεύεται από το Πιστοποιητικό Διά Βίου Μάθησης, το οποίο όμως προς το παρόν δεν αναγνωρίζεται στο Δημόσιο.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινάει από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Μαΐου. πηγη:enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου