Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Στον κλοιό της φτώχειας 2,2 εκατ. Έλληνες
Ενας στους 5 κατοίκους της χώρας καλείται να αντεπεξέλθει στις καθημερινές τους ανάγκες με εξαιρετικά πενιχρά μέσα, διαπιστώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. και η Στατιστική Υπηρεσία.
Η αναθεωρημένη έκθεση για το 2007 αποκαλύπτει πως το 20% των ελληνικών νοικοκυριών (840.000 νοικοκυριά σε απόλυτους αριθμούς) είχε στη διάθεσή τους κάτι περισσότερο από 1.000 ευρώ το μήνα προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του.
Πιο ευάλωτες στον κίνδυνο της φτώχειας εμφανίζονται οι γυναίκες που ζουν μόνες τους, καθώς αυτές απειλούνται σε ποσοστό 29%, ενώ οι άντρες που επίσης ζουν μόνοι αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο σε ποσοστό 25%. Οπως άλλωστε, διαπιστώνεται οι αμοιβές των ανδρών υπερτερούν κατά 9% των αποδοχών που λαμβάνουν οι γυναίκες. Οσον αφορά την κατανομή μεταξύ των νοικοκυριών η διαφορά μεταξύ εκείνων που διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία και εκείνων που διαμένουν με ενοίκιο είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες, με τον κίνδυνο της φτώχειας για τα πρώτα να βρίσκεται στο 20%.
Ως φτωχός χαρακτηρίζεται κάποιος με ετήσιο εισόδημα 6.120 ευρώ, ενώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο παιδιά, η διαχωριστική γραμμή ορίζεται στα 12.130 ευρώ και... 28 λεπτά. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας το μέσο ετήσιο εισόδημα που έχουν στη διάθεσή τους τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 21.140 ευρώ.
πηγη:enet
Είδατε τα όρια της φτώχειας!!!! 6.120 για τον ανύπαντρο και 12.130 και 28 λεπτά!!!! για τετραμελή!!!!! οικογένεια.Ας έρθει κανείς από αυτούς που καθορίζουν τα όρια να ζήσει τετραμελή οικογένεια με 12.130 και 29λεπτά.Ούτε ο Κόπερφιλντ θα το κατάφερνε αυτό το μαγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου