Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

«Όχι» Παυλόπουλου σε μονιμοποίηση συμβασιούχων
«Δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις» επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, είπε ότι η "μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, είτε είναι συμβάσεις εργασίας, είτε συμβάσεις έργου, είναι αδύνατη λόγω Συντάγματος. Κατόπιν τούτου , δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις αυτές".
Ο Αλέκος Αλαβάνος, αναρωτήθηκε για τους λόγους, που δεν γίνεται μια νομοθετική προσαρμογή στη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι προσφυγές χιλιάδων συμβασιούχων, οι οποίοι όπως τόνισε θα τις κερδίσουν.
Επίσης ο Αλαβάνος διαβεβαίωσε τους συμβασιούχους ότι "ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, του οποίου την κατάληξη μπορεί να διευκολύνει η κυβέρνηση" και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό τα δικαστήρια να ασχολούνται συνεχώς με αυτή την υπόθεση.
"Δεν υπάρχει περίπτωση" ανταπάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, και "συμβούλεψε" τους συμβασιούχους να μην οδηγηθούν σε δικαστικές περιπέτειες που θα τους κοστίσουν.
Τέλος ο Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι "με το Σύνταγμα του 2001, νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να έρθει. Ούτε δικαστήριο είναι δυνατόν να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα ήταν contra constitutionem (σ.σ. ενάντια στο σύνταγμα). Το άρθρο 103 παρ 8 είναι σαφές και κατηγορηματικό" κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

πηγή:enet
Τελικά το Σύνταγμα είναι κατηγορηματικό όπου μας βολεύει!! Αν πρέπει να δώσει χρήματα το κράτος επειδη είναι "κατηγορηματικό " από το Σύνταγμα τότε όλο και θα βρίσκανε κάποιο παράθυρο να ξεφύγουνε.Αν είναι να δώσουνε κάτι στον κόσμο που ταλαιπωρείται επικαλούνται το Σύνταγμα.Ωραία!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι κατηγορηματικό όπου "μας" βολεύει. Είναι κατηγορηματικό όπου "τους" βολεύει (στο "τους" βάλτε αυτούς που ψηφίζουμε). Δυστυχώς οι διαχειριστές της κυβέρνησης του Ελληνικού κράτους αποστασιοποιούνται απο το λαό που τους επέλεξε να τους εκπροσωπεί! Δεν λέω κάτι καινούριο...Πολλές φορές συνέβη και στο παρελθόν όπως είμαι σίγουρος οτι θα συμβεί και στο μέλλον. Το μόνο που θέλω να ελπίζω είναι πως ο λαός αυτός στο άμεσο μέλλον θα "ξυπνήσει μονομιάς" και "θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς".

    Ευχαριστώ για το βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή