Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για τα παιδιά η Ελλάδα
Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Γιορκ, η Ελλάδα κατέχει την 23η θέση στην κατάταξη 29 ευρωπαϊκών χωρών, με κριτήριο την ευημερία των παιδιών. Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά ζουν στην Ολλανδία ενώ ακολουθούν η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση.
Ο λόγος που επικαλέσθηκαν οι ερευνητές είναι ότι οι σκανδιναβικές χώρες γενικά παρουσιάζουν τη χαμηλότερη συχνότητα θανάτων σε δυστυχήματα, ενώ παράλληλα στις χώρες αυτές οι νέοι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε «επικίνδυνες συμπεριφορές», όπως πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
Μόνο η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μάλτα παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τη χώρα μας όσον αφορά την ευημερία των παιδιών και των εφήβων έως 19 ετών. Παραδόξως, την 24η θέση, δηλαδή μια θέση μετά την Ελλάδα, κατέλαβε η Βρετανία, με την αιτιολογία ότι «ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός παιδιών της χώρας ζει σε οικογένειες στις οποίες δεν εργάζονται οι γονείς».
πηγη:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου