Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Σούπερ μπουρίνι με 20.000 κεραυνούς!
Για τρεις ώρες άνοιξε ο ουρανός στη Θεσσαλονίκη

«Χαρακτηριστικά πολυκύτταρης καταιγίδας είχε η χθεσινή σφοδρή νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Θα λέγαμε πως ξέσπασαν πολλές μικρές καταιγίδες, οι οποίες ανατροφοδοτούνταν κυκλικά πάνω από τον Θερμαϊκό Κόλπο».

Διαφορετικά χαρακτηριστικά από μια συνηθισμένη καταιγίδα είχε η νεροποντή που έπνιξε χθες τα ξημερώματα τη Θεσσαλονίκη, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο μετεωρολόγος στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ δρ Μιχάλης Σιούτας. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι αν και είναι νωρίς για να αποτυπωθεί με ακρίβεια ο αριθμός των κεραυνών που έπεσαν στο διάστημα των τριών ωρών που κράτησε καταιγίδα, εντούτοις εκτιμάται ότι ήταν περίπου 20.000 κεραυνοί!

«Σε αντίθεση με τις κλασικές καλοκαιρινές μπόρες που διαρκούν συνήθως μισή ώρα, η χθεσινή καταιγίδα διήρκεσε τρεις ώρες, από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα. Ο όγκος νερού που έπεσε στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ μεγάλος. Το συνολικό ύψος βροχής από την καταιγίδα ανέρχεται στα 40 χιλιοστά, όταν ο μέσος όρος βροχόπτωσης τον μήνα Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνά τα 20 χιλιοστά», λέει ο κ. Σιούτας.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου