Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

«Μαύρη» θητεία για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά

«Μαύρη» θητεία περιμένει όσους καταταγούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Αύγουστο, καθώς ναι μεν θα υπηρετήσουν 9 μήνες κι όχι 12, αλλά, φτάνοντας στο κέντρο εκπαίδευσης θα ενημερωθούν ότι δεν υπάρχουν πλέον μεταθέσεις και ότι η πλειοψηφία θα υπηρετήσει στον Έβρο και τα νησιά.

Σύμφωνα, λοιπόν με το νέο μοντέλο θητείας -το οποίο έχει συνταχθεί εδώ και καιρό, αλλά προς αποφυγήν αναβολών, έμεινε επιμελώς στη σκιά της δημοσιότητας- καταργούνται όλες οι μεταθέσεις και όλοι οι στρατιώτες θα υπηρετούν το σύνολο της θητεία τους στη μονάδα που θα τοποθετούνται αμέσως μετά το κέντρο εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των νεοσύλλεκτων έπαιρναν μια πρώτη μετάθεση στον Έβρο ή στα νησιά και μετά το πέρας κάποιων μηνών, προωθούνταν στην Αθήνα ή κάποιο άλλο μεγάλο αστικό κέντρο. Από αυτό τον μήνα και μετά όμως, οι στρατεύσιμοι του Στρατού Ξηράς όχι μόνο θα υπηρετούν το σύνολο της θητεία τους στη μονάδα που θα τοποθετούνται μετά τη βασική εκπαίδευση, αλλά, επιπλέον θα υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο σε μονάδες του Έβρου και των νησιών.

Στις μονάδες της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων θα μετατίθενται μόνο έφεδροι με μειωμένη ικανότητα (Ι-3 και Ι-4) και οι έφεδροι που δικαιούνται μειωμένη θητεία, εξαιτίας του ότι είναι προστάτες της οικογένειας τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες είχε διαρρεύσει ότι το Ναυτικό και η Αεροπορία δεν θα έπαιρναν πλέον εφέδρους, ωστόσο, ύστερα από επεμβάσεις εκ των έσω, αποφασίστηκε να συνεχίσουν να κατατάσσονται έφεδροι και στα δύο Σώματα καθώς δεν είναι δυνατόν οι μόνιμοι υπαξιωματικοί να αναλάβουν τα καθήκοντα των εφέδρων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου