Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ξεκινά δράση και ο "λευκός" Τειρεσίας


Μπορεί ο μάντης Τειρεσίας να ήταν τυφλός, όμως ο ηλεκτρονικός «Τειρεσίας» των τραπεζών μπορεί και «βλέπει» όλα τα δάνεια και τις κάρτες που έχουν οι Ελληνες.

Ετσι, με τον τρόπο αυτόν μπορεί να διαπιστώσει εάν είστε συνεπής δανειολήπτης ή αν παραβιάζετε συχνά πυκνά τις προθεσμίες εξόφλησης του δανείου σας ή της πιστωτικής κάρτας σας...

Οσοι ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης τα βγάζετε δύσκολα πέρα με την αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου σας, τότε δυστυχώς για εσάς θα παίρνετε κακή βαθμολογία από τον «Τειρεσία».

Αντίθετα, όσοι εξοφλείτε έγκαιρα τις δανειακές σας υποχρεώσεις, θα λαμβάνετε καλύτερη βαθμολόγηση από τον «Τειρεσία» και θα εξασφαλίζετε χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά της αγοράς.

Περί λευκού Τειρεσία» ο λόγος. Το νέο αυτό σύστημα βαθμολογεί την οικονομική συμπεριφορά κάθε υποψηφίου δανειολήπτη και βάσει του αποτελέσματος που θα προκύπτει οι τράπεζες θα παρέχουν δάνεια με εξατομικευμένα επιτόκια.

Ουσιαστικά, με τη νέα αυτή υπηρεσία επιβραβεύονται οι συνεπείς πελάτες απολαμβάνοντας καλύτερη τιμολόγηση στα δάνεια και στις κάρτες (με επιτόκια χαμηλότερα από τον μέσο όρο της αγοράς). Η νέα αυτή υπηρεσία έχει ως πηγές τα αρχεία που διατηρεί σήμερα ο «Τειρεσίας». Με βάση τα δεδομένα αυτά θα γίνεται βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του υποψήφιου δανειολήπτη με μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 600.

madata.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου