Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Αναστάτωση στην Καβάλα από αύξηση των αερίων της Κavala Oil.

Έρευνα για την προέλευση της δυσάρεστης οσμής που ανησύχησε ιδιαίτερα του Καβαλιώτες, πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Καβάλας. Ήδη κλιμάκιο της υπηρεσίας έχει μεταβεί στη Βιομηχανική Περιοχή και έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις τόσο στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων όσο και στην Kavala Oil. Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντινομάρχης Καβάλας Θανάσης Βαφειάδης «ανησύχησε πολύς κόσμος και μάλιστα έγιναν και ανάλογες καταγγελίες σχετικά με αυτή την έντονη οσμή απροσδιόριστη στην αρχή αν ήταν η οσμή του θειαφιού ή βενζίνης.

Η αντίδραση της Νομαρχίας ήταν άμεση ακόμη και η ευαισθητοποίηση του Νομάρχη. Έτσι κινήθηκε κλιμάκιο προς τη ΒΙ.ΠΕ και να ψάξουν μαζί με το κλιμάκιο την προέλευση αυτής της οσμής. Φυσικά ξεκίνησαν από το πρώτο εργοστάσιο που είναι η ΒΦΛ. Εκεί και οι υπεύθυνοι έψαχναν να βρουν μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα. Το ψάξανε αλλά δεν υπήρξε καμία βλάβη. Στη συνέχεια προχωρήσαμε προς την Kavala Oil και από το πρωί έως το μεσημέρι είχαν ελεγχθεί όλες οι βιομηχανίες που βρίσκονται στην περιοχή». Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα από το αέριο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Το… θολό αρχικά τοπίο τελικά ξεκαθάρισε μετά από σχετικό δελτίο τύπου του ΚΕΠΠΕ Καβάλας σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε αύξηση των αερίων που βγαίνουν στο περιβάλλον από την καμινάδα της Kavala Oil.

Μεταξύ των αερίων υπήρχε διοξείδιο του Θείου και άλλες θειούχες ενώσεις που έχουν έντονη μυρωδιά. Μάλιστα σύμφωνα με το δελτίο τύπου το ΚΕΠΠΕ θα προχωρήσει στην σχετική αξιολόγηση της λειτουργίας της μονάδας.
kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου