Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009


SD κάρτα μνήμης με WiFi


Η Eye-Fi SD κάρτα μνήμης που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία είναι σημάδι των καιρών.

Τα gadget μας αρχίζουν και δημιουργούν πλέον μια επαφή, μια δικτύωση μεταξύ τους (και τελικά με το web) όλο και πιο απτή. Όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα έχουν WiFi, ενώ υπάρχουν και φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν ανάλογες δυνατότητες.

Το Eye-Fi πάει ένα βήμα παραπέρα και ενσωματώνει αυτή την δυνατότητα στην ταπεινή SD κάρτα μνήμης ώστε να κάνει wireless την φωτογραφική σας μηχανή.

Η κάρτα αυτομάτως ανεβάζει στον υπολογιστή σας τις φωτογραφίες όταν τις παίρνετε μέσα από το Wifi που διαθέτει ο υπολογιστής σας.

Δεν κάνει όμως μόνο αυτό, η κάρτα έχει την δυνατότητα να “διαβάζει” από τα wifi δίκτυα της περιοχής -εφόσον υπάρχουν- και να εντοπίζει που βρίσκεται στον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να βάλει geotag στην φωτογραφία σας για άμεση αρχειοθέτηση, είτε για χρήση στον υπολογιστή σας, είτε για όταν το ανεβάσετε στο web.

Η εμβέλεια του σήματος είναι γύρω στα 30 μέτρα αν είστε σε εξωτερικό χώρο και 15 μέτρα μέσα στο σπίτι. Απόλυτα αξιοπρεπής.

Η κάρτες βγαίνουν σε 2 και 4 GB σε κόστος 49 και 79$ αντίστοιχα ενώ υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα για video με 99$.

Δυστυχώς ακόμη δεν διατίθεται στην Ελλάδα. Αν όμως έχετε κάποιον φίλο που πηγαίνει ΗΠΑ, τότε ίσως αξίζει να του το ζητήσετε.

Απλοποιεί την ζωή όσων βγάζουν φωτογραφίες.
ZING

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου