Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ακόμα δύο διαιτητές
Όπως ανακοίνωσε η UEFA στα ματς του Europa League θα υπάρξουν δύο «έξτρα» διαιτητές

Με την συμμετοχή ακόμα δύο διαιτητών θα διενεργηθούν τα φετινά παιχνίδια του Europa League από την φάση των ομίλων, μέχρι και τον τελικό. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε η IFAB (Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) στα 144 παιχνίδια του Europa League θα πραγματοποιηθεί πειραματικά η χρήση ακόμα δύο διαιτητών. Οι δύο νέοι διαιτητές θα τοποθετηθούν ο καθένας πίσω από την κάθε εστία του γηπέδου και θα ελέγχουν τον χώρο τους (μεγάλη περιοχή) για τυχόν παραβάσεις, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος και οτιδήποτε άλλο δεν έχει πέσει στην αντίληψη του διαιτητής της αναμέτρησης, των βοηθών του και του τέταρτου διαιτητή και θα τους ειδοποιούν.

Ο διαιτητής πάντως του ματς θα παραμείνει ο απόλυτος άρχοντας του αγώνα και αυτός που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα. Οι δύο έξτρα διαιτητές θα έχουν ακουστικά για ενδοεπικοινωνία με τον διαιτητή, ενώ δεν θα κρατάνε σημαιάκια. Όταν ο αγώνας θα παίζεται στο αντίπαλο μισό, από εκεί που θα βρίσκονται, τότε οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν και εντός αγωνιστικού χώρου προκειμένου να έχουν καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει. Όσον αφορά το ποιοι θα είναι αυτοί οι νέοι βοηθοί διαιτητή, όπως αναφέρει η UEFA θα είναι διεθνείς από τη λίστα των διεθνών διαιτητών της FIFA, ενώ θα πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών.

Για να μην υπάρξουν… παρεξηγήσεις οι δύο έξτρα διαιτητές θα είναι από την ίδια χώρα από την οποία θα είναι και οι τέσσερις «επίσημοι» διαιτητές του αγώνα (διαιτητής, βοηθοί και τέταρτος). Μάλιστα στο «αρχηγείο» της UEFA στη Νιόν της Ελβετία πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των 48 διαιτητών και βοηθών διαιτητών προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο «πείραμα» που θα ξεκινήσει, πειραματικά πάντα, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου