Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αναβάθμισαν το αρπακτικό

Δεν έχουν τον Θεό τους. Διόρισαν τον γιατρό του ΚΑΤ, Θεοδόση Κουρή, ο οποίος διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο μέσα στο νοσοκομείο και παίρνοντας φακελάκια αποκόμισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, ως αναπληρωτή εισηγητή του Συμβουλίου Αξιολόγησης για τις κρίσεις των γιατρών!

Τον Θεοδόση Κουρή, επιμελητή Α' στην Β΄ Ορθοπεδική Κλινική του Δημόσιου Νοσοκομείου ΚΑΤ, κατήγγειλε, χωρίς να δώσει τα στοιχεία του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ως παράδειγμα της διαφθοράς που κυριαρχεί στην Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με τα όσα είχε γνωστοποιήσει τότε ο κύριος Ρακιντζής και όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της zougla.gr, ο κ. Κουρής διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο εντός του νοσοκομείου και ισχυρίσθηκε, όταν εμφανίσθηκαν ελεγκτές, ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, απ' όπου όλως περιέργως αθωώθηκε!

Ύστερα από έρευνες, που διήρκεσαν περισσότερο από δύο χρόνια, διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δύο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων που διατηρούσε το παρα-ιατρείο, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί από την Εφορία πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

Θέλοντας, λοιπόν, να… επιβραβεύσουν τον κύριο Κουρή για την δραστηριότητά του, τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να του δώσουν προαγωγή. Τον διόρισαν ως αναπληρωτή εισηγητή για τις κρίσεις των ιατρών!

Το θέμα που αποκαλύπτει η Zougla.gr έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κκ. Νασιώκας, Καρανίκας και Σκουλάκης, οι οποίοι σε ερώτησή τους ζητούσαν μίαν απάντηση από τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών παραδέχτηκε την… προαγωγή του κ. Κουρή, πλην όμως, όπως αναφέρει, 13 ημέρες μετά αντελήφθη το λάθος του και άλλαξε την απόφασή του. Όπως θα διαβάσετε, μάλιστα, στην απάντηση γίνεται αναφορά και στην zougla.gr, στην οποία είχαν γίνει καταγγελίες από πελάτες του κυρίου Κουρή ότι τους είχε ζητήσει φακελάκι.

Μάλιστα, εάν διαβάσετε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας, θα διαπιστώσετε ότι η "διόρθωση" του λάθους έγινε με ιδιαίτερη προσοχή. "Με ορθή επανακοινοποίηση αυτού του εγγράφου άλλαξε ο εισηγητής...". Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ότι για να αρθεί η απόφαση του διορισμού του κ. Κουρή δεν συντάχθηκε νέο έγγραφο, αλλά διορθώθηκε το προηγούμενο.

Είναι προτιμότερο, βλέπετε, το να μπορούμε να διορθώσουμε το... λάθος μας χωρίς να αφήσουμε στοιχεία και γίνουμε αντιληπτοί!

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου