Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Οικονομικές συμβουλές για νέους φοιτητές

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν, οι βαθμοί ήταν ούτως ή άλλως γνωστοί, οπότε όσοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ετοιμάζονται για νέες «περιπέτειες». Μια από αυτές - ειδικά για όσους πέτυχαν σε σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους - έχει να κάνει με τον εντοπισμό και την επιλογή σπιτιού, που θα νοικιάσουν.

Οπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος, συμβουλές στους φοιτητές που θα αναζητήσουν σπίτι το επόμενο διάστημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). Συγκεκριμένα προτείνει στους φοιτητές που θα αναζητήσουν κατοικία μακριά από το σπίτι τους :

- Να υπογράφουν πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιό του και να μην κάνουν ποτέ προφορικές συμφωνίες.

- Να μην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών, οι οποίες αυτήν την περίοδο εξαπατούν τους ανυποψίαστους φοιτητές και θησαυρίζουν σε βάρος τους.

- Να απευθύνονται σε κτηματομεσίτες για εξεύρεση κατοικίας, οι οποίοι εξοφλούνται μετά το πέρας του συμβολαίου της μίσθωσης.

- Να ελέγχουν το διαμέρισμα για τυχόν τεχνικά προβλήματα (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, θέρμανση κλπ).

- Να ρωτούν για το ποσοστό που θα πληρώσουν στα κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες.

- Να διαπραγματεύονται το ύψος του μισθώματος.

- Να βλέπουν αρκετές κατοικίες, πριν καταλήξουν.

- Να μην βιάζονται να συμφωνήσουν και να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τις Σχολές, αρκεί οι περιοχές αυτές να έχουν καλή συγκοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου